Jobb / Praktik – Delivery Manager i Göteborg

Har du känsla för kundservice, marknadskommunikation & IT? Vi söker en Delivery manager som gärna skulle agera stöd för våra kunder, så att deras marknadsföring och försäljning fungerar och sker på ett smidigt sätt. Detta är ett jobb för dig om du tycker det är kul med problemlösning och inte är rädd för att sätta dig in i webbteknik. Vi önskar oss en lyhörd kollega med grundläggande kunskap inom webbgränssnitt samt ett öga för digital marknadsföring. Tjänsten som Delivery manager inleds med tre-sex månaders praktik och vi ser absolut helst att både du och vi ska vilja gå vidare med en tillsvidareanställning efter avslutad praktiktid.

Vad vi erbjuder dig

På Sonician får du chansen att ta del av nya spännande verktyg inom digital marknadsföring. Marketing Automation har under de senaste åren blivit ett allt mer populärt och viktigt verktyg för sälj- och marknadschefer. Som ett av få Europeiska bolag inom marknadsföringsautomatisering har Sonician byggt Otto® . IT-systemet Otto® fokuserar på att hitta potentiella kunder för företag online (lead-generering) samt värma upp de kunder företag redan har med automatisk marknadsföring. Våra kunder arbetar huvudsakligen B2B men också B2C, men det de alla har gemensamt är att vi hjälper dem att sälja mer. I detta jobb får du att arbeta nära kunden för att se behov och får stort utrymme för att utföra kreativa idéer. På Sonician i Göteborg erbjuder vi dig en arbetsplats med högt i tak, stor frihet och en positiv anda.

Arbetsuppgifter

Denna roll kommer ha huvudansvaret för kontakt med kund i leveransprocessen. Du kommer agera leveransprojektledare, support och följa upp kundens önskemål tills hon är nöjd. Detta kan innebära allt från att fylla i kundens kontakter i rätt excel-fil till att finnas där för vägledning inom vårt system Otto. Innan jobbet kickar igång, bistår vi dig självklart med en liten utbildning i vårt system Otto.

Du kommer att hantera nytillkomna klienter och att konfigurera och anpassa vårt Marketing Automation system Otto® till kundens verksamhet. Du kommer framförallt att koordinera med kundens marknadschef, säljchef, egen webmaster eller ibland med kundens externa reklambyrå och i till viss del utbilda företag eller reklambyråer i Marketing Automation. Du kommer att genomföra all konfigurering av de tekniska hjälpmedel som behövs, oftast Otto och klientens egen webbsida. Du kan även få bistå kunder som vill ha hjälp med att implementera Google Adwords, Facebook och/eller LinkedIn-kampanjer. Vi ser gärna att du även bistår Sonicians säljare med produktkunskap och kreativa förslag inom marknadsföring och sälj.

Eftersom inte alla våra klienter själva har den mankraft som behövs, erbjuder Sonician också tjänsterna  ” hyr en marknadsförare ” och mötesbokningstjänsten Softtalk, vilket du också kan få arbeta med vid behov.

Grundläggande förutsättningar för tjänsten:

  • Mycket god datorvana.
  • Hungrig efter kunskap och lätt för att lära.
  • Du är en självgående problemlösare.
  • Du är lyhörd, stresstålig och ödmjuk.
  • Klarar av att hantera olika aktiviteter och projekt samtidigt (Multitasking).
  • God ordningsförmåga och fullständig respekt för deadlines.
  • Förståelse för marknadsförings- och försäljningsprocessen i ett företag.
  • Grundläggande kunskap i HTML/CSS.
  • Grundläggande kunskap i Excel.
  • Mycket god skriftlig svenska och engelska.
  • Relevant eftergymnasial utbildning.

Meriterande är:

  • Erfarenhet inom kundservice eller support.
  • Kunskap inom sociala medier.
  • Erfarenhet med att skriva säljande texter (copywriting).
  • Kunskap i webb-publiceringsverktyg som exempelvis WordPress eller Drupal.
  • Arbetserfarenhet med deadlines-ansvar.
  • Erfarenhet med att arbeta med CRM-program eller Marketing Automation.
  • Annonseringserfarenhet i Google Adwords, LinkedIn och/eller Facebook.
  • Erfarenhet av att skriva nyhetsbrev.
  • Erfarenhet av Google Analytics.

Hur vi tänkt gå från praktik till tillsvidare-anställning

Vi har tidigare haft positiva erfarenheter av att ta in praktikanter i vår utveckling som har lärt sig allt på tre-sex månader för att sedan få fortsatt anställning hos oss när praktiktiden avslutats. Nu ser vi att vi kan sätta upp en helt ny tjänst då vi behöver hjälpa fler klienter på igång. Då vi inser att det kommer att ta ett tag för en ny medarbetare att sätta sig in i vårt upplägg så ser vi att en början med arbetsplatspraktik är lämpligast för denna position.

Tillträde: Omgående

Arbetsplats: Lindholmen i Göteborg med utsikt över älven och staden.

Arbetstid/Varaktighet: Heltid som tre-sex månaders praktik och vi ser absolut helst att vi båda parter ska vilja gå vidare med en tillsvidareanställning när praktik är färdig.

Kontaktpersoner: Marie Erlandsson, telefonnummer: 031-3134946

Kompetens: Webbpublikation/ Marknadsföring/ marknadskommunikation/ Copywriting/ Försäljning/ Webbdesign/ kommunikation /IT

 

Intresserad av att bli vår nya kollega?

Skicka ansökan tillsammans med CV till:
marie.erlandsson(a)sonician.com
Tack för din ansökan och lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *