Snabbare matchning ger snabbare integration för nyanlända in i det svenska samhället

integra

 

 

 

Integrationscentrum har blivit en viktig fysisk mötesplats för nyanlända och etablerade göteborgare.

Hit kommer de nyanlända för att i Samhällsorienteringen få den första insikten om rättigheter och skyldigheter i det svenska samhället, och här finns de möjligheter som Flyktingguide/Språkvän erbjuder till snabbare vägar in i det svenska samhället.

För att kunna matcha en nyanländ person med en språkvän har Sonician och Göteborgs Stad utvecklat ett nytt matchningsverktyg ”Integra”.

Med datasystemet kan handläggarna matcha nyanlända med språkvänner. Verktyget går också att använda för att anordna och bjuda in till olika gruppträffar och studiecirklar.

Det minskar också handläggningstiden från i värsta fall några månader ned till dagar om det finns personer att matcha med, och det visar därmed också snabbare var det kan behöva göras en marknadsföringsinsats om det saknas personer att matcha mot.

 

– Det här nya matchningsverktyget gör det enklare och framförallt säkrare för oss handläggare. Även andra kommuner borde ha stor användning för detta system i sin matchnings process, säger Lahdo Bulun, ansvarig projektledare i Göteborg Stad.

– Det är ett viktigt projekt för att underlätta så att alla nyanlända får en bra möjlighet att snabbt komma in i det svenska samhället, säger Henrik Rudberg, VD, Sonician AB. Flera handläggare har varit med och haft inflytande på utseende av formulär och hur arbetssättet ser ut i användandet.

– Det skall bli spännande att få de andra kommunernas reaktion inför den nationella integrationskonferensen den 2 december då vi bland annat skall visa upp systemet för dem, säger Lahdo Bulun. Har du några frågor?

 

Då kan du kontakta: Henrik Rudberg, VD, Sonician AB, 070-671 81 82, www.sonician.com/sv/integra

Lahdo Bulun, samordnare, Göteborg Stad, 031-367 91 67 www.goteborg.se/sprakvan www.facebook.com/flyktingguide

 

 

gbg-stad
Göteborgs Stads integrationscentrum – en mötesplats.
Integrationscentrum är en mötesplats där nyanlända, nya och gamla göteborgare kan göra många olika saker. Du kan till exempel gå kurs om Sverige, få hjälp på ditt eget språk på informationskontoret och i det individuella introduktionsstödet, gå på temakvällar och lära känna Göteborg på stadsvandringar. Du kan också vara med i Flyktingguide/Språkvän och i mentorprogrammet Vägvisaren.
Alla olika sakerna hänger ihop – för att skapa förutsättningar för integration.

 

 

sonician
Sonician – gör kommunikation rolig
Sonician hjälper organisationer att automatisera sin marknadsföring och försäljning med sitt egna mjukvarusystem Otto® och med sin konsulthjälp när det behövs för att harmoniera kundens upplevelse on-line/off-line, hitta mest kvalificerade prospekt, och få reda på vilka som kommer förbi utan att säga ”hej” och som sen går vidare till en konkurrent.
Svenska Sonician AB med rötter från 2008 är privatägt med ägare med bakgrund i Cisco, Hotsip, Oracle, Spring Mobil, Cellip, Nobel Biocare, Volvo, Hägglunds, Altus, Adoperator och Relations & Brands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *