4 sätt att komma över din förtvivlan över bortkastad marknadsföringsbudget.

Half the money i spend on ads is wasted

Fler är 3 av 4 bolag ökar sin digitala marknadsföringsbudget i år. Men hur mycket du än kämpar och strävar efter att få till det första gången, så är det inte ovanligt att man slösar på marknadsföringsbudgeten ändå. Flera företagsledare har använt sig av den gamla frasen ”Hälften av pengar jag lägger på marknadsföring är ett slöseri, problemet är att jag inte vet vilken hälft” i flera decennier nu.

Istället för att deppa ihop över slöseriet med marknadsföringspengar, ta del av dessa fyra råd för att identifiera de viktigaste problemen och lös dem.

  1. Vem kommunicerar du till ? Definiera din målgrupp. Ju bättre du fastställer dina ”personas” desto mer ”vägledning” och struktur får du i vad, hur, när du ska kommunicerar till dem.
  2. Markera de aktiviteter du inte kan mäta. Det ända sättet att verkligen veta vilken marknadsaktivitet som fungerar är att mäta och analysera nyckeltalen. Spendera inte en marknadskrona på en aktivitet du inte kan mäta.
  3. Bryt gamla vanor. När det börjar bli stressigt och tufft faller flera marknadsförare tillbaka i gamla, beprövade, vanor. Även om detta inte nödvändigtvis behöver vara dåligt så har tiderna ändrats. Övertyga bolaget om att prova nya metoder är naturligtvis svårt men också minst lika viktigt i utvecklingen av ett innovativt och unikt varumärke.
  4. Testa allting. Slutligen övervinn din depression över marknadsföringsbudgeten genom att testa allting och komma underfund med vad som gick snett eller vad skulle kunna göras bättre. Göra A/B tester eller ändra texten på din CTA (CallToAction) knapp kan leda till stora förändringar.

Läs mer på:
Exactdrive.com – 4-ways-to-overcome-the-wasted-ad-budget-blues

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *