Ändrade köpvanor och vad det innebär inom B2C & B2B 23/11

ändrade köpvanor
Foto: Henrik Sandklef
B2C och B2B sälj har förändrats för att ändrade köpvanor skett.

Att man vill göra större delen av köpprocessen själv innan man kontaktar en säljare upplever du säkert redan för egen del. Man vill veta vem eller vilka som passar bäst som leverantörer först, och det slutgiltiga valet faller oftast på den som har skapat mest tillit över tiden.

Det betyder för dig som säljare att du behöver en genomtänkt process för att tidigt fånga uppmärksamhet och intresse, för att kunna bygga upp en tillit över tid hos dem du vill nå. Det är precis vad Marknadsföringsautomatisering och vårt system Otto hjälper till med.

Genom att enkelt kunna sätta upp processer i Otto för att vårda potentiella kunder samt kunna poängsätta dem, kan dina säljare få tydliga indikationer på hur de ska agera. På så sätt kan de sänka antalet kalla säljsamtal och istället fokusera på de varma för att ni ska öka i försäljning och vinst.

Är det viktigare för dig att locka till nya potentiella kunder eller få till merförsäljning till existerande? Med Otto behöver du inte välja. Du kan enkelt skapa kampanjer som kan erbjuda en demo-version av din produkt för nya potentiella kunder utanför ditt kontaktnät, samtidigt som du kan dra igång en informerande kampanj för att locka existerande att vilja konsumera mera i upp- eller korsförsäljning.

Läs mer på:
https://www.sonician.com/sv/marketing-automation-lösning

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *