Forskning visar tydliga resultat, minskad kostnad och fler potentiella kunder

potentiella kunder
Foto: UBC Library Communications

Vi fick frågan om det finns någon forskning om huruvida marknadsföringsautomatisering leder till någon förbättring eller inte och började kolla runt, och nog finns det en hel del:

  • Enligt Forrester Research kan kostnaden för kundanskaffning minska med 33% genom att använda Marknadsautomatisering.
  • Gartner Group och CSO Insights säger att du får tillbaka kostnaden för att implementera marknadsföringsautomatisering redan efter de första 6-9 månaderna (men oftast ser vi att det går snabbare än så).
  • Ordervärdet ökar dessutom tack vare marknadsföringsautomatisering: Desto komplexare produkt eller tjänst man säljer, desto viktigare är det att använda marknadsföringsautomatisering för att påvisa varför kunden ska betala det rätta värdet och enligt Annuitas Group så går ordervärdet upp med 47%.
  • Om den viktigaste ingången för att nå nya kunder är genom mötesbokning och/eller kalla samtal, så ser vi själva en ökning med 40-60%.
  • Märkbart stora effekter för uppfångningskampanjer på er hemsida. Även om det inte finns någon generell data på hur många konverteringar du kan få till på din hemsida med marknadsautomatisering, så pekar all forskning på en ökning, men här skiljer sig resultaten åt en del: Enligt Aberdeen Group kan man förvänta sig en ökning på 450%, Bulldog Solutions säger att man får tre gånger så många och vi själva har sett allt mellan 150% till 1700% ökning av potentiella kunder genom Otto® vid lead-capturing.

1 thought on “Forskning visar tydliga resultat, minskad kostnad och fler potentiella kunder”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *