Målgrupp och personas på 15 min

målgrupp och personas

Du har säkert börjat marknadsplanen för 2016 och dyker ned i att analyser vilka program fungerade bra i år och därmed skulle kunna fungera bra nästa år. I en snabb marknadsplan söker du alltid svara på följande frågor

  • Vilka vill jag nå ?
  • Var hittar jag dem ?
  • Vad vill jag att de ska veta eller göra ?
  • När är det bäst att prata med dem ?
  • Varför ska de göra som jag vill ?

Men när var det sist du gick igenom första frågan och utvecklade dina målgrupp och personas kring beslutsfattarna, eller kartlade deras köpprocesser? Kanske dags för en uppfräschning eller till och med klargöra dem ? Marknaden, konkurrensbilden, kunderna, ändras i en allt snabbare takt och kommer se annorlunda ut nästa år jämfört med för ett år sedan.

Alla frågor kommer bli så mycket enklare att svara på, eller hela arbetet kring marknadsplanen blir enklare,  ju bättre och klarare du definierat den målgrupp du faktiskt vill nå. Även om målgrupperna såväl som personas är väl utvecklade kan de alltid spetsas till mera. För informationen finns där om du bara tittar lite noggrannare.

Följ bara dessa steg…

Steg till Målgrupp och personas

Har målgruppen eller beslutsfattarnas personas ändrats eller ser de annorlunda ut ? Kan du definiera de flesta punkterna nedan så får du en bra bild på målgruppen och beslutsfattarens personas.

Målgrupp och Personas

Det blir därefter så mycket smidigare att avgöra var dessa målgrupper finns, hur beslutsfattarnas köpprocess änrats, vilken information eller erbjudanden är relevanta och vill dem se framöver, när och genom vilka kanaler.

1 thought on “Målgrupp och personas på 15 min”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *